hoofding
shout

Pleurodonte isabella

FĂ©russac, 1821
Verspreidingsgebied
verspreidingsgebied
Voeding
voeding komkommervisvoerwortelzoeteaardappel
Pleurodonte isabella
Pleurodonte isabella is endemisch op Barbados, een eiland van de kleine Antillen in het Caribisch gebied. Hoewel endemisch heeft deze soort geen problemen met de toenemende bebouwing en de menselijke invloed. Ze komt zowel voor in beboste streken als in tuinen in de buitenwijken van steden.

Het zijn geen moeilijke dieren maar hebben wel graag een hogere luchtvochtigheid. Qua voeding eten ze het liefst komkommer, wortelen, zoete aardappel en visvlokken.

De ongeveer 12 eieren worden netjes onder de grond begraven waar ze na een 10-tal dagen uitkomen. De dieren zelf worden maximum 2,5 cm groot.