hoofding
shout

Achatina achatina

C. Linnaeus, 1758
Verspreidingsgebied
verspreidingsgebied
Voeding
voeding andijviebooncourgettefruitijsbergslakomkommerpaardebloemvisvoerwitlofwortelzoeteaardappel
Achatina achatina
Dit is de grootste landslak ter wereld. Gemiddeld worden ze zo'n 18 cm maar 22 cm is geen uitzondering. Sommige exemplaren kunnen doorgroeien tot een 30 cm.

Deze soort komt voor in Sierra Leone, Liberiƫ, Ivoorkust, Togo, Ghana en Nigeria maar volgens enkel bronnen ook in Congo.

De gemiddelde leeftijd is 5 tot 7 jaar maar ze kunnen tot 10 jaar oud worden.
Tijdens een droogteperiode graven ze zich in en houden een droogteslaap tot de regens opnieuw beginnen.
Bekijk de schelpencollectie